Dnes je pátek 26.4.2024 a svátek má Oto

Dřevostavba nebo zděný dům?

 

Chystáte se stavět dům svých snů a stále váháte jakým směrem se uchýlit? Rádi Vám nyní v pár bodech předestřeme výhody trendu současné doby, kterým se stávají dřevostavby.

 První a velice zásadní výhoda, kterou jistě většina lidí ocení, je kratší doba výstavby oproti cihlovému domu. Je to dáno samotnou prefabrikací, což znamená, že již ve výrobě se připravují jednotlivé díly (tzv. velkoformátové masivní celodřevěné panely), které se pak na místě určení montují pomocí jeřábu jako jedna velká stavebnice. Pokud se budeme bavit v číslech, hrubá stavbaje otázkou 2-3 dní, dokončení stavby v řádech měsíců.

 

Další plus, kterým se může dřevostavba pyšnit, je ta skutečnost, že vše probíhá tzv. „suchou cestou“a výstavbě nevadí ani zimní období. Z toho důvodu jsou stavby ze dřeva využívány i za polárním kruhem

 

Dalším důležitým bodem je energetická úspornost, tudíž můžete ušetřit za vytápění.
 

Pro někoho může být taktéž důležité, že se jedná o dům, který je šetrný k životnímu prostředí.

 

A v neposlední řadě je potřeba uvést na pravou míru mýtus o zvýšeném riziku požáru. V žádném případě tomu tak není!!! Je statisticky dokázáno, že správně navržené a provedené dřevěné konstrukce odolávají požáru dokonce lépe než například konstrukce ocelové.

 

Nyní je to na Vás, tak s chutí do toho!