Dnes je čtvrtek 2.5.2024 a svátek má Zikmund

5 tipů, jak snadno prodat nemovitost, kde žil domácí mazlíček

Každý miluje zvířátka, dokud nedojde na koupi bytu. Nejde jen o poškrábané stěny, podlahy a zničené koberce. Kupující, kteří trpí alergiemi, mají často obavy, jak odstranit alergeny po domácích mazlíčcích, kteří sdíleli domácnost s prodejcem. 

 

Seznamte se s 5 tipy, jak nedovolit, aby Váš domácí mazlíček zahnal potencionálního kupce:

 

1. Přestěhujte svého mazlíčka dříve, než dáte nemovitost k prodeji

Existuje mnoho důvodů, proč zajistit svým mazlíčkům dočasný domov, zatímco Váš byt je na realitním trhu. Pro makléře je mnohem náročnější uskutečnit prohlídku, pokud Vám v bytě pobíhá kočka, nebo když už ve dveřích vítá potencionální zájemce štěkající pejsek. Dokonce i důkazy o pouhé přítomnosti domácích mazlíčků v bytě, jako jsou například misky na vodu, pelíšky u dveří, je lepší uklidit. To vše může upoutat pozornost kupujícího na různá poškození podlah a stěn, kterých by si za jiných okolností ani nevšiml.

 

2. Držte svá zvířátka z dohledu

Pokud nemáte možnost mazlíčka dočasně přestěhovat, je určitě lepší, pokud s nimi během prohlídky půjdete na chvíli ven. Před prohlídkou zajisté budete byt uklízet, proto neopomeňte schovat ani zmíněné misky na vodu a hračky. I tohle může být pro kupujícího negativum.

 

3. Vydrhněte celý dům

Máte-li kočku nebo psa, pořádně vysajte všechny místnosti a zbavte se také chlupů z různých kusů nábytku. Jistě nechcete, aby zájemce celou dobu prokýchal, namísto toho, aby se po bytě pořádně porozhlédl. Máte-li doma vysavač s hepa filtrem, tím lépe. Místo bude pro alergiky rázem mnohem přijatelnější.

 

4. Zbavte se zápachu

Jestliže jste se svými mazlíčky sdíleli obydlí po delší dobu, přestali jste vnímat jejich pachy. Proto Vám doporučujeme důkladně čistit a vyměňovat jejich "toalety". Jestliže je často nevyprazdňujete a nečistíte, zápach může přetrvat i po jejich vyčištění, proto je žádoucí tuto činnost opakovat často. Pokud se Vám zdá, že již zápach necítíte, zkuste poprosit kamaráda, který domácího mazlíčka nemá, aby k Vám přišel zápach objektivně otestovat. Různé osvěžovače vzduchu, ekologická steliva či otevřená okna sice mohou udělat zázraky, ale žijete-li v bytě s mazlíčkem více let, možná bude potřeba také znovu vymalovat některé části bytu, jelikož i stěny absorbují tyto pachy.

 

5. Ukliďte zahrádku

Jsou Vaši miláčci zcela čistotní? Ano? To je skvělé! V tomto případě ale možná vykonávají svoji potřebu na zahrádce před domem. Bude nepříjemné, pokud se kupující projde i po pozemku a při prohlídce šlápne do psího hovínka. Proto se ujistěte, že na trávníku neleží nic, co by tam nepatřilo.