Dnes je sobota 27.4.2024 a svátek má Jaroslav

7 bytových stylů do moderních interiérů. Kterou cestou půjdete vy?



Prodej nemovitostí nepokulhává, a to ani v aktuální ekonomické nestabilitě. Dokazují to statistiky, které říkají, že právě bytové jednotky nebo rodinné domy patří ke stále nejatraktivnějším typům investice. V případě, že pořizujete své nebo investiční bydlení, zařiďte ho do stylu, který moderním nemovitostem zrovna vévodí.

Minimalismus nevychází z módy

Pozitivní je, že se na žebříčku popularity neuchytil jenom jeden bytový design, ale rovnou několik. Lidé se tak nemusí upínat na minimalismus nebo industriální styl, pokud jim není zrovna blízký, ovšem mají na výběr z několika fantastických možností. Dobrou zprávou je také to, že ať už se rozhodnete pro jakýkoli styl zařízení, vždy ho doplní dekorace z Dovido.cz.

Pokud však máme přece jenom vypíchnout jeden jediný styl bydlení, zaměříme svou pozornost na minimalismus. Ten z módy nevychází, spíše naopak si nachází stále více příznivců. Zařídit si bydlení do takového stylu není nikterak náročné, stačí se držet jednoho zarytého hesla, a sice že méně je více. A to platí nejen pro bytové dekorace, ale také pro materiály, vybranou paletu barev nebo nábytek, který do interiéru usadíme.

Rustikální styl pro milovníky přírody

Především do moderních rodinných domů sedí naprosto dokonale rustikální styl. Charakterizovat ho můžeme jako design, který kloubí různé přírodní materiály. Nezřídka tak v takto zařízených domácnostech uvidíte spojení dřeva a kamene. Kombinace se odráží jak na nábytku, tak na stropech nebo stěnách.

Jelikož se jedná o těžší a tmavší design, nepatří do velikostně malých bytových jednotek.

Boho styl pro mladší generace

Sice to není podmínkou, ale zpravidla právě mladé generace tíhnou k takzvanému boho stylu. Důvod je prostý – jedná se o fantastické zrcadlení jejich svobodného života. Už při prvním pohledu na takto zařízený interiér vás napadne jedno slovní spojení, a sice „bohémské bydlení”. Všude se totiž nachází bohémské vzory, zajímavé doplňky, rostliny jsou těmi hlavními dekoracemi a všude se nachází také pufy na sezení.

Industriální styl jako aktuální boom

I když ke zmiňovanému minimalismu tíhne stále více lidí, industriální styl je ten, který zažívá aktuálně největší boom. Patří však pouze do interiérů, kde je otevřený půdorys. Menší bytové jednotky by měl totiž tendenci opticky zmenšovat. Obecně se totiž nejedná o nejsvětleji zařízený design. Pojí se směsice šedých, neutrálních a zemitých barev, inspirace se bere z továren a také průmyslových hal. Sází se na beton, vintage světla a kovové povrchy.

Glamour styl není jen pozlátko

Podle bytových designérů k vůbec nejpopulárnějším stylům bydlení patří glamour styl. Na první pohled luxusní, na druhý pohled spíše funkční a moderní design, který sice v sobě ukrývá dávku pozlátka, to ano, ale zároveň odpovídá preferencím dnešní doby.

Styl nemá přesně definované barvy. Člověk se však má řídit pravidlem 60-30-10 čili kdy z šedesáti procent bude interiér vyzdoben dominantní barvou, třicet procent pak udělá barva sekundární a deset procent obsáhne třetí odstín, který bývá zpravidla nejvíce kontrastní.

Poznejte art deco

Za velice zajímavý styl je považován styl art deco. Zrcadlí luxusní vzhled domů z třicátých let minulého století čili spojuje velmi výrazné až odvážné barvy, dekadentní detaily a geometrické tvary. Jedná se o velmi odvážné bydlení s metalickými povrchy, které se opět nehodí do menších nemovitostí, protože by je mohl opticky zmenšovat.

Provensálské bydlení s duchem Francie

Do moderních domácností se však může zrcadlit také zahraničí. Zelenou má tedy i provensálské bydlení, které vám bude vždy a za všech okolností připomínat kombinaci vinic, levandule a vína. K designu tíhnou především ženy, jelikož se jedná o vysoce elegantní a měkké bydlení.