Dnes je pondělí 29.4.2024 a svátek má Robert

Jak zařídit atypickou koupelnu? Firma WellMall přináší 7 tipů, jak na to

Zařízení atypické koupelny může být zábavným a kreativním projektem. Klasické bílé obklady a standardní vybavení již dávno nemusí stačit těm, kteří touží po osobitém prostoru, ve kterém si mohou užívat každodenní rutinu. Pokud patříte mezi ty, kteří chtějí svou koupelnu přeměnit na místnost, která odráží jejich vkus a styl, pak jste na správném místě.

V tomto článku se podíváme na několik inspirativních nápadů a tipů od koupelnového prodejce WellMall. Od volby netradičních materiálů po barevné kombinace budeme prozkoumávat různé možnosti, jak proměnit obyčejný prostor v neobyčejnou koupelnu.

Plánování rozvržení

Rozvržení prostoru je klíčovým prvkem při zařizování jakékoli koupelny, nejen té atypické. Proto důkladně změřte celkový prostor koupelny. Zaznamenejte si rozměry stěn, okenní otvor a dveří, aby vám bylo jasné, jaký prostor máte k dispozici.

Nechte se inspirovat stylem

Dalším krokem je výběr stylu, který vás oslovuje. Může to být vintage, industriální, minimalistický, přírodní, nebo jakýkoli jiný. Volba stylu vám pomůže vytvořit konzistentní a jedinečný vzhled.

Nestandardní materiály

Zkuste použít netradiční materiály pro povrchy a vybavení. Například můžete zvolit betonové stěrky, kamenné obklady nebo dřevěné detaily. Takové materiály přidají koupelně charakter a osobitost.

Barvy a textury

Zvažte použití netradičních barev, které oživí vaši koupelnu. Můžete zvolit odvážné a živé barvy, nebo zvolit jemnější pastelové odstíny. Atypická koupelna může být zkrátka světlá a vzdušná, nebo bohatá na kontrasty. Důležité ale je, aby barevné schéma ladilo s celkovým designem a vytvářelo příjemnou atmosféru.

Výrazné osvětlení

Správné osvětlení může koupelně dodat důraz na její atypický design. Můžete zvážit použití osvětlení za zrcadlem, podlahové osvětlení, svítidla s netradičními tvary, nebo v současnosti velmi oblíbené nepřímé podsvícení místnosti.

Svítidlo BARI

Nábytek a dekorace

Vybírejte nábytek a dekorační prvky, které ladí s celkovým stylem a přispívají k unikátnímu vzhledu koupelny. Například se velmi hodí zrcadla ve speciálních rámech, netradiční umyvadla, dekorativní police nebo dokonce umělecké doplňky, které zaujmou pozornost.

Zrcadlo ZEEGRAS

Koupelnové vybavení

Sprchové kouty typu "walk-in" jsou skvělým prvkem do atypických koupelen. Jedná se o otevřený, volně průchozí sprchový kout, který nabízí prostornost a eleganci. V nabídce WellMall najdete hned tři varianty těchto sprchových koutů.

Sprchové kouty Walk-In ERSA.

Vytvoření atypické koupelny je skvělou příležitostí vyjádřit svou kreativitu a vytvořit prostor, který bude odrazem vaší osobnosti a jedinečným útočištěm pro relaxaci a péči o sebe. Takže v případě, že hledáte koupelnové vybavení, neváhejte se obrátit na firmu WellMall, kde vám velice rádi s výběrem poradí.