Dnes je čtvrtek 2.5.2024 a svátek má Zikmund

Neverland Michaela Jacksona na prodej

Již více než týden můžeme na světovém realitním  trhu spatřit na prodej nemovitost, která patřila Michaelu Jacksonovi. Jde o jeho vilu v Las Vegas, ve které žil ještě několik měsíců před svou smrtí a dokonce se mluví i o plánovaném prodeji jeho známého ranče Neverland.

 

Po prvním, neúspěšném pokusu prodat vilu v Las Vegas v roce 2010, kdy byla nemovitost na prodej za 4.8 milionu dolarů, se současný majitel rozhodl dát nemovitost znovu do prodeje,  tentokrát  se však cena vyšplhala až na 19.5 milionů dolarů. Pro fanoušky Michaela je tato vila významná tím, že v ní Michael našel útočiště poté, co byl zproštěn viny z pedofilie. Další zajímavostí na vile je tajně vybudovaný tunel vedoucí na parkoviště, jenž Michaelovi a jeho dětem sloužil pro útěk před paparazzi. V domě se nacházelo několik drahocenných kusů  v hodnotě zhruba 600 milionů dolarů, které však krátce po jeho smrti zmizeli a už nikdy nebyly znovu nalezeny.

 

V blízké době by se do prodeje měl dostat také Michaelův ranč Neverland, kde žil až do roku 2004. Cena zatím není potvrzena, ale mezi realitními makléři koluje, že by mohla být ve výši až 60 milionů dolarů.  V návaznosti na ekonomické potíže, které Michaela postihly, zpěvák uzavřel dohodu se společností Colony Capital, která měla vyrovnat jeho dluh a starat se o Neverland včetně jeho obrovského pozemku se zoo a soukromým zábavním parkem pro děti. Investor se však nyní rozhodl, že chce své investované peníze zpět, a tak dům bude v následujících měsících na prodej a půjde o opravdový bonbónek mezi světovými realitními obchody.